MARTIN REV – CLOUDS OF GLORY / CHEYENNE (RE-ISSUES)

Bijna vijftig jaar geleden werd in 1970 in New York City een nieuwe groep opgericht door de toen 32-jarige zanger Alan Vega en de toen 23-jarige multi-instrumentalist Martin Rev. Die band was ‘Suicide’ en hun gefrequenteerde muziekgenre was punk in al zijn stijlen en nevenstromingen met o.a. elektronica, techno en noise als meest bekende. Hun naam wordt door meerdere hedendaagse topgroepen als ‘Daft Punk’, ‘’Air’ of ‘Aphex Twin’ vernoemd als hun belangrijkste beïnvloeders.

Pas na het overlijden van Alan Vega in 2016 kwam er een einde aan hun bestaan als ‘Suicide’. Beide bandleden hebben in de loop van die halve eeuw dat ‘Suicide’ bestond ook wel enkele soloalbums uitgebracht onder hun eigen naam: Alan Vega’s eerste kwam er in 1980 en leverde hem de radiohit “Jukebox Babe” op. Daarna volgden nog tien andere soloplaten.

Ook Martin Rev, die eigenlijk Martin Reverby heet en nu 71 jaar is, wist vooral als keyboardsspeler roem te verwerven en bracht in totaal acht soloplaten uit met het titelloze “Martin Rev” als eerste in 1980 en het aan zijn pas overleden echtgenote opgedragen “Stigmata” als laatste in 2009. Platenlabel ‘Bureau B’ heeft nu besloten om twee van zijn soloalbums opnieuw op de markt te brengen.

Het gaat over “Clouds Of Glory” uit 1985 en ”Cheyenne” uit 1991, respectievelijk zijn tweede en derde soloplaat. “Clouds Of Glory” kwam tot stand in een periode van 1981 tot 1984 tussen de opname van ‘Suicide’-albums door. Het is een geheel instrumentale plaat met zes voor meditatie geschikte soundscapes die gecreëerd werden met synthesizers en allerlei andere elektronica.

Het album “Cheyenne” bestaat uit negen instrumentale versies van meerdere tracks die de basis vormden voor de tweede ‘Suicide’-plaat uit 1980 die “Alan Vega / Martin Rev” getiteld werd en Ric Ocasek van ‘The Cars’ als producer had. Het geeft aan dat multi-instrumentalist Martin Rev de hoofdverantwoordelijke was voor het componeren van de muziek voor ‘Suicide’. Op deze heruitgave werden drie bonustracks toegevoegd als extraatje voor de fans.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tapete Records / Bureau B
Distr.: Sonic RendezVous

video